Waar komen axolotls vandaan?

Axolotls zijn afkomstig uit Mexico en komen oorspronkelijk voor in Xochimilco, een netwerk van kanalen in de buurt van Mexico-Stad. Axolotls zijn een soort neolietische salamanders en behoren tot de Ambystomidae familie. Ze zijn nu echter bedreigd in het wild en komen alleen nog maar voor in gecontroleerde populaties in Xochimilco.

Wat eten axolotls?

Axolotls zijn carnivoren, dus hun dieet bestaat hoofdzakelijk uit levend of diepgevroren voedsel zoals wormen, kleine visjes en gekweekt voedsel. In het wild eten ze vaak vis, kikkers, wormen en kreeftachtigen. In gevangenschap kunt u ze voeren met levende muggenlarven, kleine vissen, gekweekte daphnia, of commercieel gekweekt voedsel speciaal ontworpen voor axolotls. Het is belangrijk om een gevarieerd dieet aan te bieden om ervoor te zorgen dat ze alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgen. Het is ook belangrijk om te onthouden om niet te veel te voeren en een stukje te geven waarvan ze het in ongeveer 5 minuten kunnen opeten.

 

Axolotl

Foto: Pexels

Axolotls houden

Ze houden van koud water, dus het water in het aquarium moet tussen de 12-20 graden Celsius zijn, met een pH van 7 tot 7.5. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede waterkwaliteit door het regelmatig te verversen en te testen op pH, nitraten en ammoniak. Ook is het belangrijk om voor een goede bodembedekking te zorgen en plaatsen waar ze zich kunnen verbergen, zoals rotsen, hout of plastic planten. Axolotls hebben niet te veel stromend water nodig, liefst bijna stilstaand water. Ze worden circa 30 centimeter groot, hou ze in een aquarium vanaf één meter.

Categorieën: Aquarium

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *