Hoe gaat het in zijn werk?

Afhankelijk van de hulpvraag, krijg je een mentor aangewezen. Deze gaat samen met jou kijken: wat is het probleem, hoe denk je het zelf te willen aanpakken, hoe zou ik het doen en wat is de meest efficiënte manier om dit aan te pakken. En zo kan dat met meerdere onderwerpen gedaan worden. Van het leren begrijpen van de waterwaardes tot aan het inrichten van een aquarium. Je zal een privé gesprek krijgen met je mentor in kwestie. Op die manier blijft het gesprek privé en de besproken onderwerpen overzichtelijk voor jou en je mentor.

Hoe wordt mijn mentor bepaald?

Wij zorgen voor een flinke groep mentoren met elk hun specialisme. Denk aan planten, voeding, koud water, biotoop gerichte bakken etc. Zodra bij ons bekend is wat jouw op dit moment tegenhoudt proberen wij je te koppelen aan 1 van de mentoren, waarvan wij overtuigd zijn dat ze je kunnen helpen.

Zitten er kosten aan?

Nee, het enige wat wij willen zien is dat je een goed draaiend aquarium krijgt en houd, zodat je zoals iedereen kan genieten van de hobby. Er is een mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage aan je mentor maar nogmaals dit is geen verplichting.

Regels Mentorschap

  • Besef dat een mentor zijn tijd en energie in jouw probleem steekt en met de best mogelijke manier komt om je verder te helpen. Wees dus alsjeblieft niet eigenwijs.
  • Wees open en eerlijk. Alleen dan kan een mentor je goed helpen.
  • Heb respect voor elkaar. Natuurlijk past de aanpak van een mentor niet altijd bij wat je zelf zou doen. Geef dit dan natuurlijk ook aan bij je mentor. Hou alleen wel het nodige respect voor elkaar. Is dit niet mogelijk, dan wordt een mentorschap direct beëindigd.

Discord

Een mentor aanvragen kan op Discord.

Discord is een platform voor groeps chatten dat oorspronkelijk in 2015 is gebouwd voor gamers, maar sindsdien een algemeen gebruikersplatform is geworden voor allerlei gemeenschappen. Discord is onderverdeeld in servers, die elk hun eigen leden, onderwerpen, regels en kanalen hebben. Met Discord kunnen leden onderling ook spraak- en video-chatten en spellen en andere programma’s live streamen vanaf hun computers.

Er is een app beschikbaar voor iOS, Windows, Linux, Mac en Android. Tevens werkt het via de browser.

Discord is gratis en blijft gratis!

Voor het aanmelden is een geldig e-mail adres en mobiel telefoonnummer vereist. Wij hebben daar geen inzage in!

Waar kan ik Discord downloaden?

Ga naar de website van Discord en klik op download bovenin, daar krijgt u diverse opties qua besturingssystemen en versies. Downloaden is niet verplicht, het werkt ook via de browser.