Betta’s zijn prachtige vissen die vaak worden gehouden in aquaria. Om ervoor te zorgen dat je Betta gezond en gelukkig blijft in zijn aquarium, is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen:

  1. Zorg voor een geschikte omgeving: Betta’s hebben een kleine hoeveelheid water nodig, dus een aquarium met een inhoud van ten minste 30 liter is voldoende. Het aquarium moet een deksel hebben, omdat de Betta kan springen en omdat ze een labyrint orgaan hebben, ze moeten hun zuurstof boven water halen. Betta’s hebben veel oppervlakte ruimte nodig. Het is ook belangrijk om het water te verversen en te filteren (niet te sterke stroming) om ervoor te zorgen dat het schoon en gezond blijft.
  2. Voer je Betta goede voeding: Betta’s zijn carnivoren en hebben een dieet nodig dat rijk is aan proteïnen. Je kunt ze voeren met speciaal Betta voer, maar je kunt ze ook granules of diepvries/levend voer geven. Vermijd het voeren van te veel of te vaak, omdat dit kan leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen.
  3. Zorg voor genoeg beweging: Betta’s hebben behoefte aan beweging en stimulatie. Zorg ervoor dat het aquarium genoeg ruimte biedt voor je Betta om te zwemmen en voeg eventueel wat speeltjes of schuilplaatsen toe om het leven interessanter te maken.
  4. Zorg voor de juiste temperatuur: Betta’s houden van een watertemperatuur van 22-28 graden Celsius. Zorg ervoor dat het water op de juiste temperatuur is voordat je je Betta in het aquarium zet.
Betta

Foto: Betta fish room

Als je deze aanbevelingen opvolgt, zal je Betta blij en gezond blijven in zijn aquarium, kan hij een levensduur van 2-3 jaar hebben.

* een Betta moet je alleen houden, hij is niet zielig als hij alleen zit. Betta’s verdedigen hun territorium en kunnen andere vissen doden.

Categorieën: Vissen