Catappa bladeren, ook bekend als Indiase amandelbladeren, zijn populair in de aquariumhobby vanwege hun vele voordelen voor vissen en andere aquariumbewoners. Hier zijn een aantal manieren waarop catappa bladeren kunnen helpen:

  1. Waterkwaliteit: Catappa bladeren staan ​​bekend om hun vermogen om de waterkwaliteit te verbeteren. Ze bevatten tannines, die de pH-waarde van het water kunnen verlagen en de hardheid van het water kunnen verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn voor vissen die in zacht, zuur water leven.
  2. Genezing en preventie: Catappa bladeren hebben antischimmel-, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het genezen en voorkomen van verschillende ziekten bij vissen en andere aquariumbewoners.
  3. Stressvermindering: Catappa bladeren kunnen ook helpen bij het verminderen van stress bij vissen en andere aquariumbewoners. De bladeren bevatten stoffen die de afscheiding van cortisol, het stresshormoon, kunnen verminderen.
  4. Voeding: Catappa bladeren kunnen worden gebruikt als voeding voor sommige soorten bodem bewonende vissen en garnalen.

Catappa bladeren aquarium

Om catappa bladeren aan een aquarium toe te voegen, kunnen ze eenvoudigweg in het water worden geplaatst of in een filter worden geplaatst. De bladeren zullen na verloop van tijd beginnen te ontbinden, waardoor de bovengenoemde voordelen worden vrijgegeven. Er zijn ook flesjes extract in de handel, dit werkt hetzelfde maar verkleurd het water niet.