De 13e editie van de Holland Betta Show wordt gehouden tijdens de 31e editie van de Holland Koi Show in de prachtige Kasteeltuinen van Arcen. De Holland Betta Show 2023 is een unieke kans voor de Bettas4all community om onze mooie hobby aan het publiek voor te stellen. Een toegewijd team van ervaren Betta hobbyisten zal u voorzien van alle nodige informatie met betrekking tot het houden, kweken en showen van Betta’s.

Op de Holland Betta Show zullen zo’n 300 Betta’s in verschillende kleur- en vin-varianten te zien zijn. Alle vissen zijn zelf gekweekt door Europese hobbyisten en worden beoordeeld op vitaliteit, kleur, vinnen, lichaamsvorm en algehele verschijning door een team van ervaren keurmeesters volgens de Bettas4all Standaard om de winnaars van de verschillende showklassen en de speciale prijzen te bepalen. Het is voor de bezoekers mogelijk om voor een schappelijke prijs hoge kwaliteitsvissen aan te schaffen. In de afgelopen 13 jaar heeft de Holland Betta Show zich gevestigd als een bekend evenement binnen de Europese Betta scene.

Holland Betta Show 2023

Foto: Bettas4all

Bettas4all

Het begin van de Bettas4all Community werd in september 2004 opgericht met het Bettas4all Forum om Betta-hobbyisten van over de hele wereld bij elkaar te brengen om kennis en ervaring te delen met betrekking tot het houden, kweken en showen van ( show) Betta’s. In 2013 werd de Bettas4all-community uitgebreid met de Bettas4all Facebook-groep die uitgroeide tot een groep van +17.000 leden van over de hele wereld. In juli 2020 werd de oorspronkelijke Bettas4all-groep met +17.000 leden van over de hele wereld helaas om onbekende reden verwijderd door Facebook. We hebben daarom besloten om helemaal opnieuw te beginnen met een nieuwe Bettas4all Facebook-groep, deze heeft op het moment van schrijven ongeveer 2200 leden.

Holland Betta Show

Foto: Bettas4all

Kasteeltuinen Arcen

De Kasteeltuinen Arcen is een prachtig park gelegen in Arcen, een dorp in de provincie Limburg, Nederland. Het park is bekend om zijn prachtige tuinen, historische kasteelruïne en diverse attracties. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

De Kasteeltuinen Arcen beslaan een oppervlakte van ongeveer 32 hectare en bieden een verscheidenheid aan tuinen om te verkennen. Elke tuin heeft zijn eigen thema en karakter, variërend van formele Franse tuinen tot weelderige Engelse landschapstuinen. Je kunt genieten van kleurrijke bloembedden, vijvers, watervallen en indrukwekkende beeldhouwwerken terwijl je door het park wandelt.

Een van de hoogtepunten van de Kasteeltuinen Arcen is de historische kasteelruïne. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw, maar werd later verwoest en is nu een indrukwekkende ruïne. Je kunt de ruïne verkennen en genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving vanaf de kasteeltoren.

Naast de tuinen en de kasteelruïne zijn er nog andere attracties in het park, zoals een speeltuin, een doolhof en een vlindertuin. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de Holland Koi Show en de Holland Betta Show.

Kasteeltuinen Arcen

Foto: Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
The Netherlands

Raadpleeg de website van de Kasteeltuinen Arcen voor de openingstijden en entreeprijzen.

De Holland Betta Show is van 18 tot en met 20 augustus 2023.

Programma

Donderdag 17 Augustus 2023

09:00-15:00 uur Opbouw Holland Betta Show door het Bettas4all Show Team + helpers.
14:00-18:00 uur Sorteren van de vis door de deelnemers.

Vrijdag 18 augustus 2023

08:00 uur Start keuren van de vissen volgens de Bettas4all Standaard.
10:00 uur Opening showlocatie voor publiek!
Start verkoop extra vissen (geen show vissen)

13:00-15:00 uur Einde keuren van de vissen volgens de Bettas4all Standaard.
15:00-18:00u Jurering speciale wedstrijd: “Koi” betta’s gekeurd door Koi keurmeesters.
18:00 uur Showlocatie gesloten voor publiek!

Zaterdag 19 Augustus 2023

10:00 uur Opening showlocatie voor publiek!

Start de verkoop van showvissen.

18:00 uur Showlocatie gesloten voor publiek!

Zondag 20 augustus 2023

10:00 uur Opening showlocatie voor publiek!
Start verkoop winnende showvissen (alleen indien aangeboden door hun eigenaar!)
18:00 uur Showlocatie gesloten voor publiek!
18:00-…… Ophalen van de vissen door de deelnemers en afbreken van de Holland Betta Show 2023.