De pH-waarde van het water in een aquarium is een belangrijke factor voor de gezondheid van de vissen en andere aquatische wezens die erin leven. *Let op, een te hoge pH kan leiden tot het opbouwen van giftige stoffen in het water!

Malawi cichliden

Op deze manieren kan je de pH verhogen in je aquarium:

  1. Gebruik een pH-verhogend product: Dit zijn producten die specifiek zijn ontworpen om de pH-waarde in een aquarium te verhogen. Ze zijn verkrijgbaar bij dierenwinkels en online.
  2. Gebruik kalksteen: Kalksteen is een natuurlijke bron van calciumcarbonaat, wat de pH-waarde kan verhogen. Voeg kleine hoeveelheden kalksteen toe totdat de gewenste pH-waarde is bereikt.
  3. Voeg baking soda toe: Baking soda (natriumbicarbonaat) kan de pH-waarde in een aquarium verhogen. Gebruik een testkoffer om de huidige pH-waarde te bepalen en voeg baking soda toe in kleine hoeveelheden totdat de gewenste pH-waarde is bereikt.

Het is belangrijk om de pH-waarde in een aquarium langzaam te verhogen om stress bij de vissen te voorkomen. Gebruik ook altijd een testkit om de pH-waarde regelmatig te meten om ervoor te zorgen dat het op het juiste niveau blijft.

Vissen zoals bijvoorbeeld levendbarenden (niet alle), Afrikaanse cichliden en goudvissen houden van een hogere pH-waarde.

Categorieën: Waterwaarden