Heeft u een slakkenplaag in uw aquarium? Dan kunt u dit gemakkelijk oplossen met de slaketende slak, Helena slak (Clea helena) ook wel anatome helena genoemd.

Tegenwoordig komen er heel erg gemakkelijk slakken of slakken eitjes mee met aquarium planten die u koopt doordat bepaalde bestrijdingsmiddelen niet meer mogen worden toegepast.

Uiteraard zijn er vissen waarmee u deze plaagslakken kunt bestrijden, maar die passen niet in elk aquarium en ook niet in elk visbestand. Denk bijvoorbeeld aan een clown botia of een kogelvis.

Plaagslakken kunt u ook chemisch bestrijden, maar daarmee brengt u het biologische evenwicht in uw aquarium overhoop.

De beste oplossing voor een kleiner aquarium, maar ook voor grotere aquaria is de slaketende slak. U kunt er één slakkenetende slak per tien liter aquarium water inzetten.

De Clea helena komt van oorsprong uit Cambodja, Laos, Maleisië en Indonesië maar is door de aquarium handel ook al te vinden in andere landen in Zuid Oost Azië en in Amerika.

Ze hebben zoetwater nodig en kunnen zowel in hard stromend water als in stilstaand water gehouden worden bij een temperatuur van 24-26,5 graden Celcius worden ze maximaal drie jaar oud.

*Bron vermelding: Cabi.org **Foto: Aquariumfans.nl