Elk aquarium kan wel enkele nuttige beestjes gebruiken. Lees je altijd goed in voordat je een beestje aanschaft. Hier onder benoemen wij enkele nuttige beestjes met de reden waarom wij vinden dat je er tenminste één van zou moeten hebben. Let wel goed op, je kan ze niet allemaal met elkaar combineren! Alle beestjes zijn te koop of te bestellen bij Aquariumgek te Oosterhout.

Japonica garnaal

Deze garnaal eet algen en kan goed gehouden worden met kleinere vissen, AquaInfo heeft er een artikel over.

Vuurgarnaal

Vuurgarnalen zijn alleseters, ze eten bijvoorbeeld ook plantenresten. Ze kunnen zich wel snel voortplanten en ze worden opgegeten door grotere vissen. Kijk voor meer informatie eens op AquaInfo.

Indische modderkruiper

De Indische modderkruiper zie je steeds meer in aquaria, het is een grappig visje wat lijkt op een gestreept slangetje. Dit visje ruimt voedselresten op en houd de bodem luchtig. Lees er hier meer over.

Gevlekte pantsermeerval

De Corydoras paleatus is één van de gemakkelijkst te houden Corydora, ze zijn een stuk minder kieskeurig qua waterwaarden dan andere soorten. Deze vissen houden je bodem schoon door voedselresten te eten en vuil op te wervelen.

Otocinclus vittatus

Een Otocinclus is een kleine actieve algeneter die in groepen leeft en die een gerijpt aquarium met algen nodig heeft. AquaInfo heeft hier een duidelijk artikel over.

Zebra renslak

De Zebra renslak is een slak die algen eet en die in een rot tempo door de bak heen racet, een leuke aanvulling voor een klein en een groot aquarium. Kijk voor meer informatie op AquaInfo.nl

Helena slak

Last van een slakkenplaag? Dan is de Helena slak de perfecte oplossing! Deze slak eet slakken, ze kweken vrij gemakkelijk in het aquarium en je raakt ze gemakkelijk kwijt. Iedereen wil de slaketende slak. AquaInfo heeft hier leuke aanvullende informatie over en wij zelf ook hier.

Siamese algeneter

De Siamese algeneter word ook wel de koning onder de algeneters genoemd, deze naam heeft hij niet voor niks! Ze eten zelfs baardalg! Let wel goed op dat je niet de verkeerde koopt, er zijn meerdere vissen onder dezelfde Nederlandstalige naam te koop. Ook AquaInfo waarschuwt hiervoor.

Oscar

Te veel kleine visjes in je aquarium? Los het op met een Oscar! Je hoort deze grote cichliden wel in een groepje te houden. Lees er meer over op AquaInfo!

Deze lijst is samengesteld door het beheer van Aquarium Mentor ter promotie van onze partners bij de meeting van zondag 29 mei 2022.

logos