Zondag 24 maart 2024 organiseert Aquarium- en Terrarium-vereniging Daphnia-Vivarium de Aquaterra beurs 2024 in Boxtel. De vereniging Daphnia-Vivarium is ontstaan uit een fusie tussen de vereniging in Boxtel en die in Eindhoven in juni 2023. Dit is hun eerste beurs en wij zullen daarbij aanwezig zijn met een stand van vier meter!

Aquaterra beurs 2024

Wat is een Aquaterra beurs?

Een Aquaterra-beurs verwijst doorgaans naar een evenement of beurs dat gewijd is aan de wereld van aquaristiek (aquariumhobby) en terraristiek (het houden van reptielen en amfibieën in terraria). Deze beurzen bieden een platform waar liefhebbers, kwekers, handelaren en experts samenkomen om informatie uit te wisselen, nieuwe producten te ontdekken, en hun passie voor het houden van aquaria en terraria te delen.

Op een Aquaterra-beurs kun je vaak verschillende activiteiten en aanbiedingen vinden, waaronder:

  1. Verkoop van Dieren en Benodigdheden: Handelaren en kwekers brengen vaak een verscheidenheid aan vissen, reptielen, amfibieën, planten en andere benodigdheden mee die gerelateerd zijn aan aquaria en terraria. Bezoekers hebben de kans om nieuwe soorten te ontdekken en materialen aan te schaffen.
  2. Informatieve Lezingen en Workshops: Experts en professionals kunnen lezingen en workshops verzorgen over uiteenlopende onderwerpen zoals aquascaping (het vormgeven van aquariumlandschappen), terrariuminrichting, waterchemie, en de zorg voor specifieke diersoorten.
  3. Demonstraties: Sommige beurzen bieden live demonstraties, bijvoorbeeld over het opzetten van een aquarium of het inrichten van een terrarium. Dit geeft bezoekers praktische inzichten en tips.
  4. Interactie met Experts: Bezoekers hebben vaak de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met experts op het gebied van aquaria en terraria. Dit kan een waardevolle kans zijn om meer te leren en ervaringen te delen.
  5. Wedstrijden: Sommige Aquaterra-beurzen organiseren wedstrijden, zoals aquascaping-wedstrijden, waarbij deelnemers worden beoordeeld op hun vermogen om aantrekkelijke en creatieve aquariumlandschappen te creëren.

De specifieke kenmerken van een Aquaterra-beurs kunnen variëren afhankelijk van de organisator en de locatie. Het is raadzaam om de aankondigingen en programma’s van specifieke beurzen te raadplegen voor gedetailleerde informatie over wat ze te bieden hebben. Deze beurzen zijn doorgaans populair bij liefhebbers van aquaria en terraria, omdat ze een unieke gelegenheid bieden om kennis op te doen, nieuwe producten te ontdekken en deel uit te maken van een gemeenschap van gelijkgestemde hobbyisten.

Waar en wanneer is de beurs?

Op zondag 24 maart van 10:00 tot 15:00 uur in Residentiehuis Elisabethsdael, Monseigneur Bekkersstraat 6, 5281 BR Boxtel.

De entree bedraagt vijf euro en u krijgt een gratis kopje koffie, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen mits ze met een volwassene zijn.

Programma

Op het moment van schrijven is er nog weinig bekend over het programma, behalve dan dat Leon Koenders een aquascaping demonstratie komt geven. U kunt hem kennen van onze meeting in mei van 2023 bij Aquariumgek in Oosterhout, maar ook via Aquaflora. Tevens was hij de winnaar bij ANAC 2023 en Nederlands kampioen in 2023.

Standhouders

Uiteraard staan wij er, maar ook Aquariumgek, DendroCare, Gekko’s en meer, Killivissen en corydoras, Syfiori en enkele andere.