Levend voer kan een goede aanvulling zijn op het dieet van aquariumvissen en kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn. Er zijn verschillende soorten levend voer beschikbaar voor aquariumvissen, waaronder:

  1. Artemia: Artemia is een klein kreeftachtig diertje dat vaak wordt gebruikt als voer voor jonge visjes. Artemia is rijk aan eiwitten en vetten, wat het een goede bron van voeding maakt.
  2. Rode muggenlarven: Rode muggenlarven zijn een goede bron van eiwitten en kunnen worden gebruikt als aanvulling op het dieet van vissen. Ze zijn vooral populair bij cichliden en meervallen.
  3. Witte muggenlarven: Witte muggenlarven zijn vergelijkbaar met rode muggenlarven en kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op het dieet van vissen.
  4. Daphnia: Daphnia zijn kleine kreeftachtige diertjes die rijk zijn aan eiwitten en vezels. Ze worden vaak gebruikt als voer voor jonge visjes en kleine vissen.
  5. Tubifex: Tubifex zijn kleine, rode wormen die ook rijk zijn aan eiwitten en vetten. Ze kunnen worden gebruikt als aanvulling op het dieet van vissen (let op bij dwerg cichliden).

Levend voer

Het is belangrijk om te onthouden dat levend voer niet het enige voer moet zijn dat uw vissen krijgen. Zorg ervoor dat u uw vissen een uitgebalanceerd dieet geeft dat bestaat uit verschillende soorten voer, waaronder droogvoer, bevroren voer en levend voer.

* er zijn meer soorten levend voer, maar het is onmogelijk om ze allemaal te benoemen.