Er zijn verschillende manieren om visvoer te testen, afhankelijk van wat je precies wilt evalueren. Hieronder vind je enkele suggesties:

  1. Kijk naar de ingrediënten: Lees de ingrediëntenlijst van het visvoer en kijk of er hoogwaardige eiwitbronnen zoals vismeel, garnalenmeel of krillmeel aanwezig zijn. Ook moet het voer voldoende vezels, vitamines en mineralen bevatten.
  2. Ruik aan het voer: Visvoer hoort niet sterk te ruiken. Een onaangename geur kan wijzen op bedorven voer.
  3. Kijk naar de kleur: De kleur van het voer kan ook een indicatie geven van de kwaliteit. Het voer moet er vers en helder uitzien en niet dof of verkleurd zijn.
  4. Let op de grootte: Controleer of de grootte van het voer geschikt is voor de grootte van je vissen. Als het voer te groot of te klein is, kan het problemen veroorzaken bij het slikken.
  5. Kijk naar de reactie van de vissen: Geef het voer aan de vissen en let op hun reactie. Als de vissen enthousiast eten en het voer goed lijken te verteren, kan dit een goed teken zijn. Als ze het voer negeren of er ongezonde symptomen van vertonen, kan dit duiden op slechte kwaliteit voer.
  6. Test de waterkwaliteit: Visvoer van slechte kwaliteit kan de waterkwaliteit aantasten. Test daarom regelmatig de waterkwaliteit om te controleren of het voer geen schade aanbrengt aan de gezondheid van de vissen.
Categorieën: Voer