Mentor worden

Wie herkent het niet, nieuw in een hobby, de ene naar het andere mooie aquarium komt voorbij. Een mooi biotoop gericht aquarium, een gezelschap aquarium, zoutwater en ga zo maar door. Voor vele een overweldigende ervaring, en helaas ook een ervaring die er voor zorgt, dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Vanuit daar volgen er natuurlijk vragen, vanuit die vragen volgen weer vele en verschillende antwoorden en is de vraagsteller eigenlijk nog geen stap opgeschoten.

Met het mentorschap willen wij hier verandering in brengen. Wat houd het mentorschap in: het vraagt vooral veel tijd en 1 op 1 begeleiding met iemand die weinig tot geen ervaring heeft in de hobby. De persoon die je begeleid moet met haar of zijn vragen bij jou terecht kunnen en hier hopelijk een goed en begrijpbaar antwoord op kunnen krijgen. Zo voorkomen we als mentors zijnde de overvloed aan verschillende meningen, adviezen en vooral nemen we de twijfel in veel gevallen weg bij de vraag behoevende persoon. 1 of wellicht 2 meningen en dat is het dan ook.

Wat vragen wij van een mentor:

  • 1. Ruime kennis op een bepaald gebied binnen de hobby (planten, biotoop, aquascape, voeding etc).
  • 2. Veel geduld (niet iedereen leert even snel of kan even snel te werk gaan).
  • 3. Tijd, vooral veel tijd. Het is jouw doel als mentor om iemand dusdanig te begeleiden tot deze op eigen voeten verder kan groeien in de hobby.

Wat krijg je er voor terug:

Een hoop credit, mogelijk nieuwe vriendschappen en vooral mensen die met jouw hulp trots kunnen zijn op hun prestaties, kunnen genieten van hun hobby en wellicht in de toekomst weer andere kunnen helpen. Mogelijk is er een vrijwillige donatie mogelijk vanuit de gene die je gaat helpen, maar nogmaals dit is geen verplichting.

Lijkt het je leuk om mentor te worden?

Meld je dan aan bij 1 van de beheerders en wellicht wordt je dan lid van ons mentorteam.

Word lid van onze Discord server.

Categorieën: Website

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *